Llenguatge natural

De Wiki de Filosofia
La revisió el 11:24, 10 jul 2007 per Filosofia (Discussió | contribucions)

(dif) ←Versió més antiga | Versió actual (dif) | Versió més nova→ (dif)
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Els llenguatges naturals estarien formats per les diverses llengües que utilitzen en els seus processos de comunicació i en la vida quotidiana els individus que formen part d'una mateixa comunitat lingüística. En part es poden considerar com artificials, perquè són produïts per les diverses comunitats humanes que els utilitzen.

Característiques:

   * Són les llengües creades i recreades constantment per l'espècie en el pas dels segles i transmeses a cada individu en poc temps. 
   * Són els que parlem tots els dies. 
   * Es composen d'un lèxic -finit- i d'un conjunt de regles que permeten combinar fins l'infinit els elements d'aquest lèxic. 
   * Segons Wittgenstein,Ludwig a Investigacions filosòfiques, són una forma de vida. Parlar forma part de la nostra història natural, així com beure, passejar o jugar. 

El problema d'aquest tipus de llenguatge es dóna quan es vol fer ciència estricta. Els llenguatges naturals o ordinaris són molt imperfectes des del punt de vista del rigor i l'exactitud (paraules que tenen diferents significats, vaguetat en el sentit dels termes, equivocitat...) . És per aquest motiu que tota ciència utilitza una sèrie de termes tècnics que són inequívocs (un sol sentit) i que permeten eliminar aquests inconvenients.