22362 temas (22170 sin leer) en 44 canales
Curs de Formació a la Casa Elizalde de Barcelona Dijous de 18 a 19.30 h |
Del 19 d'Abril de 2018 al 21 de Juny de 2018 |
Espai: Sala 2.4 - SEGON PIS |
Professor/a: MÉNDEZ CAMARASA, JOAN |
Programa:
El 92% de la població espanyola consumeix productes d’origen animal. En canvi, la resta de la societat és vegetariana. Però… som conscients del maltracte que reben els animals que consumim? Podem sobreviure i respectar els drets dels éssers vius?
Per poder respondre a aquestes preguntes hem de tenir en compte els drets dels animals, dels quals destaquen el respecte cap a ells, prohibir el maltracte i actes cruels, la no explotació animal i nombrosos drets que avui dia no s’obeeixen.
Entenc que hi hagi persones a favor de l’alimentació animal, a l’igual que jo, a cause de les qualitats que ens proporcionen forces avantatges ja siguin vitamines, proteïnes…etc
Però avui dia són la majoria d’animals els que pateixen per condicions precàries un maltracte innecessari i que molts desconeixem.
Per entendre quines són aquestes condicions ens hauríem de situar en la pell d’aquells que són utilitzats per ser consumits com a aliment. Així doncs, estic segura que si la gran majoria de la població pogués veure el tracte que reben els animals, ens reformularíem moltes actituds davant d’aquestes injustícies. El transport dels animals, els seus tancaments massius en indústries que són veritables inferns per ells. I no només vull parlar del consum gastronòmic, sinó esmentar un més injust com és la utilització d’aquest per la creació de la matèria tèxtil, que és totalment injust i innecessari.
En la meva opinió crec que tot té un límit, i el maltracte animal el supera. Els actes desmesurats cap a aquests haurien de ser penalitzats.
M’agradaria ressaltar la següent frase que reflecteix de la millor forma aquestes faltes de respecte que reben els animals: “Caminaven i cridaven després d’haver estat atordits amb una pistola paralitzant fins a quatre vegades”. ( Departament d’Agricultura de EE.UU ) – Blog Peta Latino.
A dia d’avui la realitat és que la gran majoria no som conscients de les conseqüències que provoca el consumisme a nivell global. Realment la paraula ‘’consciència’’ és la clau per la qual no volem veure la realitat, i es que o no som totalment conscients o ens neguem a acceptar-la.
D’una banda no ens adonem de tot el que pot provocar el simple fet de comprar un telèfon mòbil, ja siguin enfermetats produïdes per les ones radioactives que desprenen, per altres com l’adicció, conseqüències mediambientals..etc
Sincerament més que drets laborals m’aproparia a parlar sobre greuges mediambientals, tot i que no puc oblidar d’esmentar que en molts païssos els drets laborals dels treballadors, ja sigui de la fabricació d’un simple mòbil, la producció dels materials tèxtils, o les hores invertides inhumanament al treball que hi ha darrere del consum, és extremadament inmoral i innacceptable. Però és cert que quan vas a comprar, mai vols veure més enllà del producte, sinó que ens allunyem de la realitat.
D’altra banda el medi més perjudicat és el nostre propi planeta, i és que les noves tecnologies no només aporten coses profitoses, sinó que també destrueixen la terra i la contaminen. Davant d’aquesta situació, nosaltres no fem esforços per millorar i ens adherim a veure tot més llunyà del que realment està, és a dir, no ens preocupem perquè no hem notat a primer contacte aquestes conseqüències.
En la meva opinió tot això sorgeix degut a la despreocupació, i començarà a canviar en el moment que siguem conscients.
En resum, no hi ha pitjor cec que el que no vol veure.